воскресенье, 3 марта 2013 г.

Дядюшка Ленін: за і проти


  Досить давно в одній соцмережі мною була випадково підслухана (чи то пак, «підчитана») гаряча дискусія кролевчан з приводу переносу/знищення/предання анафемі пам’ятника В. Леніну, який, як відомо, преспокійно собі стоїть прямо в центрі нашого міста. Але, по-правді сказати, я не маю однозначної думки з цього питання. З одного боку – ну стоїть собі і стоїть, нікому не заважає. Як у тому фільмі: «кто ж его посадит, он же памятник». Колеса Лєнін машинам не вгинає, як глибочезні ями на дорогах, сміття ніде не розкидає, як «круті» школярі, ну і ще купа усіляких «не». З іншого боку, було б зовсім незле поставити на тому місці щось «українськіше». Ну хоча б того ж самого Тараса Григоровича, а може й Лукаша. Як альтернатива – взагалі розбити міні-сквер з фонтанчиком/клумбами/морозивом.
Аби остаточно не загубитися у плині власних міркувань, було вирішено спитати випадкових перехожих: а що вони думають з цього приводу?
Точного відсоткового співвідношення відповідей респондентів наводити не буду, статист із мене так собі. Але висновок чіткий і однозначний: ну не замарачіваєцца пересічний кролевчанин з приводу місця проживання дядюшкі Лєніна! Їм і так проблем вистачає – як на роботу добігти по такій ожеледиці, бо єдина маршрутка зламалася; де купити дешеве сало, бо в найближчому магазині ціни завищені до космічних розмірів.
Тож, мораль моєї байки така: покиньте ви у спокої того Леніна, а займайтеся краще проблемами важливими і болючими, яких у Кролевці повно – є де розгулятися і показати, на що здатен.
Фото дядюшкі Лєніна во врємєна билой слави. Джерело: http://www.etoretro.ru. До речі, там є багато цікавих фоток про старий Кролевець.

Комментариев нет:

Отправить комментарий